Langkau ke kandungan utama
Malaysia

Memahami Pilihan Anda untuk Rawatan PFO

Treatment of cryptogenic stroke i Stock 646011750

Berbincang dengan doktor anda tentang semua pilihan rawatan PFO yang tersedia

Jika anda mengalami serangan strok yang tidak diketahui puncanya dan juga telah didiagnosis dengan paten foramen ovale (PFO), juga dikenali sebagai strok berkaitan PFO, penting untuk berbincang dengan doktor anda tentang cara mengurangkan risiko anda mendapat serangan strok lagi. Pilihan rawatan termasuk ubat dan prosedur untuk menutup PFO anda.

PROSEDUR UNTUK MENUTUP PFO

Penyumbat PFO ialah peranti yang boleh diletakkan di dalam jantung anda untuk menutup PFO anda. Penyumbat menghentikan bekuan darah daripada bergerak melalui PFO. Ini mengurangkan risiko anda mendapat serangan strok lagi. Garis panduan daripada pelbagai persatuan pakar perubatan di seluruh dunia menyokong penutupan PFO pada pesakit terpilih.

Tonton video untuk mengetahui lebih lanjut tentang prosedur penutupan PFO.

Berbincang dengan doktor anda untuk mengetahui sama ada penutupan PFO sesuai untuk anda.

Bloodthinning medication 2x

Pencair darah Ubat

Doktor anda mungkin mempreskripsikan ubat selepas serangan strok anda. Kadangkala satu biji aspirin sehari disyorkan. Kadangkala ubat lebih kuat yang dipanggil antikoagulan disyorkan.

Matlamat ubat ini adalah untuk mencairkan darah dan mengurangkan kebarangkalian anda mengalami pembekuan darah. Tiada ubat yang boleh menutup lubang di dalam jantung anda secara kekal.

Dapatkan Maklumat Lanjut tentang Penutupan PFO

Ketahui cara anda boleh mengurangkan risiko serangan strok lagi dengan penutupan PFO.

Ketahui lebih lanjut tentang penutupan PFO
MAT-2313818 v1.0 | Item diluluskan untuk kegunaan Malaysia sahaja.